Huawei okosóra – minden, amit tudnod kell választás előtt


2019.05.31.

Huawei okosóra – minden, amit tudnod kell választás előtt


Melyik Huawei okosóra mire jó, mi az erőssége? Első ránézésre nem egyszerű eldönteni, sőt talán másodikra sem.

 

Ez a cikk azért íródott, hogy megtudd mi fán teremnek a Huawei okosórák és melyiket milyen esetben érdemes megvenned.

Az aktivitásmérőket és okosórákat ár szerint növekvő sorrendben láthatod. Érdemes végig futnod rajtuk, ugyanis mindegyik tartogat egy kis meglepetést, és mindegyik órának megvannak a sajátosságai.

 

Röviden a Huawei okosórákról

 

Ami talán elsőre feltűnik, az az órák átlagon felüli külseje és megjelenése.

A gyártó különösen odafigyel arra, hogy ne csak funkcionálisan, de megjelenésre is előnyös készülékeket gyártson. Ez valószínűleg nagyban hozzájárul az aktivitásmérőik sikeréhez, hiszen ki akarna egy ronda nagy bumszlit hordani a karján egész nap?

 

A másik kiemelhető tényező az ár/érték arány.

A Huawei nem arra törekszik, hogy minden egyes okoskarkötője a legerősebb legyen a világon, hanem nemes egyszerűséggel egy adott szegmensben, egy adott célközönségnek mindent tudjon, amit kell.

Ez teszi lehetővé azt, hogy viszonylag jó áron szerezd be ezeket a készülékeket, feltéve, ha tudod, mire van szükséged

 

Huawei okosóra lista – minden, amit tudnod kell választás előtt

 

Huawei Watch GT

Huawei-Watch-GT-okosora

A Watch GT egy annyira szuper kütyü, hogy egy külön okosóra tesztet is írtunk róla. Ide kattintva el tudod érni. 

Funkcionalitásait tekintve szinte azonos a Huawei Band 3 Pro-val (lásd lentebb), ám dizájnba azért bőven van különbség a két Huawei okosóra között.

 

Funkciók

Még az olcsóbb kategóriában is alap a lépésszámlálásalvásfigyelés és ébresztés tehát a Watch GT esetén sem kell félned attól, hogy ezek elmaradnának.

Értesítéseket is olvashatsz a kijelzőjén, de válaszolni nem tudsz rájuk.

 

Amiről inkább érdemes beszélni, azok a bővített sportfunkciók: a kütyü 4 típusú úszást képes követni, a futással és a kerékpározással sincs természetesen problémája, de akár túrázáshoz vagy hegymászáshoz is használhatod.

Kiemelhető még az egyszerű és magától értetődő felhasználói felület, amin gyerekjáték kiigazodni, illetve a rekord hosszú üzemidő.

 

A TruSleep nevű alvásfigyelő funkció itt is jelen van, akárcsak a Band 3 Pro-nál.

 

Külső

kerámiaréteggel borított külső tiszta és elegáns megjelenést varázsol a készüléknek, amit megfejelhetsz akár egy bőrszíjjal is, ugyanis olyan változatban is elérhető.

kijelző az okosórák között talán a legszebb, 1,39” AMOLED érintőképernyő.

 

Átmérőjéhez képest meglepően kicsi a vastagsága, méretét tekintve is elegáns tud maradni ez a Huawei óra.

 

Technikai tulajdonságok

Név

Huawei Watch GT

Kijelző

Színes AMOLED, 1,39”

Kompatibilitás

Android, iOS

Vízállóság

5 ATM (50 méterig)

Üzemidő

30 nap készenléti idő

Funkciók

Ébresztés, értesítések, lépésszámlálás, alvásfigyelés, pulzusmérés, sebességmérés, távolságmérés, kalóriaszámítás. Sporttevékenységek: futás, sétálás, úszás, kerékpározás, általános edzés, hegymászás, túrázás

GPS

van

Kommunikáció  

Bluetooth 4.2

Súly

25 g

Ár

60 000 Ft

 

Mikor ajánlott a Huawei Watch GT vásárlásra?

Ha egy igazán elegáns és minőségi aktivitásmérőre vágysz, amit akár öltöny mellé is felvehetsz de közben sportolásnál is magabiztosan használhatod, a Huawei Watch GT lesz a te eszközöd.

 

Innen megveheted

 

Huawei Color Band A2

Color-Band-A2-Huawei-okosora

A Band A1 utódjaként látott napvilágot, és remek ár/érték aránnyal rendelkezik a készülék.

Na de mit tud ennyiért?

 

Funkciók

Az értesítéseket részletesen megjeleníti, ami annyit tesz, hogy elolvashatod rajta a kapott üzeneteket, illetve láthatod bejövő hívás esetén, hogy ki keres éppen.

Optikai pulzusmérő szenzort is találsz rajta, amivel akár sportolás közben is mérheted a pulzusodat, ami után a készülék a hozzá tartozó Health applikációban képes a tartományok alapján belőni az edzésed intenzitását.

 

Külső

Az érintésérzékeny OLED kijelző egy 0,96 colos monokróm panel, tehát egyszínű.

Úszni nem érdemes vele, ugyanis az IP67-es szabvány kizárólag a cseppálóságra utal, de azért a zuhanyzás még belefér.

Az eszköz nevében elhelyezett „Color” kifejezést a szilikonszíjra érti a gyártó, ugyanis könnyen cserélhető és többféle színben elérhető (nálunk jelenleg piros és zöld szíjjal szerezheted be).

Technikai tulajdonságok

Név

Huawei Color Band A2

Kijelző

Monokróm OLED, 0,96”

Kompatibilitás

Android, iOS

Vízállóság

IP67

Üzemidő

7 nap

Funkciók

Lépésszámlálás, pulzusmérés, alvásfigyelés, mozgásemlékeztető, ébresztés, értesítések. Sporttevékenységek: futás, kerékpározás, séta

GPS

nincs

Kommunikáció  

Bluetooth 4.2

Súly

22 g

Ár

11 000 Ft

 

Mikor ajánlott a Huawei Color Band A2?

Ha egy egyszerű aktivitásmérőt szeretnél főleg lépésszámlálásra, alvásmonitorozásra és egyszerűbb mozgásformák mérésére, felesleges drágább okosórát választanod!

Az értesítések megjelenítése pedig egy kellemes plusz.

 

Innen megveheted

 

Huawei Band 2 Pro

Huawei-Band-2-Pro

A Band 2 Pro már egy magasabb szintet képvisel mint a korábbi modellek, ez a Huawei okosóra például már jóval több applikációval kompatibilis.

 

Funkciók

Az értesítésekről részletes közlést kapsz, tehát el is olvashatod őket a karkötőn. A hívásokon és SMS-en kívül elég sok applikációval is kompatibilis, mint például a facebook messenger.

Az alap funkcionalitások természetesen adottak, úgy mint a lépésszámlálás, pulzusmérés, kalóriaszámítás, és még az oxigénfelhasználás mérése is.

 

Ez a listában az első GPS-el rendelkező eszköz, így okostelefon segítsége nélkül is tudod követni a szabadban elvégzett tevékenységeidet és a megtett távolságot.

Olyan extrákat is pakolt bele a gyártó, ami nem feltétlen alap sok készülékben. Ilyen például a mozgásanalízis, az oxigénfelhasználás figyelése és a légzési javaslatok.

 

Külső

Igazán pofás kis kütyü a Band 2 Pro, amit főleg a hajlított kijelző és a rozsdamentes acél keret miatt mondhatunk el róla.

A szilikonszíj csak csavarozással cserélhető, úgyhogy érdemes már vételkor a számodra tetsző színnel megrendelni!

Ahogy az ebben a szegmensben nem meglepő, a kijelző maga nem érintőképernyő, a vezérlésre külön érintésérzékeny gombot helyezett el a gyártó.

 

Technikai tulajdonságok

Név

Huawei Band 2 Pro

Kijelző

Fekete-fehér OLED, 0,91”

Kompatibilitás

Android, iOS

Vízállóság

5 ATM (50 méterig)

Üzemidő

21 készenléti idő

Funkciók

Ébresztés, értesítések, lépésszámlálás, pulzusmérés, alvásmonitor, szívritmusmérés, megtett távolság mérése, sebesség mérése, mozgási emlékeztető. Sporttevékenységek: futás, kerékpározás, séta, úszás

GPS

van

Kommunikáció  

Bluetooth 4.2

Súly

21 g

Ár

21 000 Ft

 

Mikor ajánlott a Huawei Band 2 Pro?

Ha az alkalmankénti sétáknál és kocogásoknál komolyabban űzöd a sportot, jó vétel lehet a Band 2 Pro az olcsóbb Color Band A2 helyett.

A magasabb árért már egy magasabb színvonalat is kapsz, hiszen ez az okoskarpánt 50 méterig vízálló (úszáshoz is jó) plusz beépített GPS-t tartalmaz.

 

Innen megveheted

 

Huawei Talkband B3 Lite

Huawei-Talkband-B3-Lite

Huawei okosórák vonalán belül a „Talkband” kifejezés jelenti a 2 az 1-ben készülékeket, amik magukban hordozzák az okoskarkötők alapvető tulajdonságait, és közben headsetként is használhatóak a beépített mikrofonnak köszönhetően.

Ha James Bondosat szeretnél játszani, egy Talkbandet érdemes választanod.

 

Funkciók

Funkcionalitás tekintetében egy egyszerűbb aktivitásmérőnek felel meg az eszköz.

Tud lépéseket számolni és értesítéseket megjeleníteni, pulzusmérés viszont nincs benne, ahogy beépített GPS sem.

 

Ha headsetként használod, tudsz vele telefonálni illetve zenét hallgatni is. Az utolsó beszélgetésben résztvevő számot tudod vele újrahívni, ha kétszer megnyomod az oldalsó gombot – azon kívül viszont nem lehet vele telefonálást indítani csak fogadni.

 

Külső

A Talkband B3 Lite kifejezetten egyszerű és letisztult felépítésű.

Egyszínű 0,91” átmérőjű OLED kijelzővel rendelkezik, ami nem érintésérzékeny, úgyhogy a vezérlést egy külön gombbal oldhatod meg.

Különlegességét az adja, hogy ha kipattintod az órát a keretből, máris egy bluetooth headsetet varázsoltál belőle, amit a füledbe helyezhetsz.

 

Technikai tulajdonságok

Név

Huawei Talkband B3 Lite

Kijelző

Fekete-fehér OLED, 0,91”

Kompatibilitás

Android, iOS

Vízállóság

IP57

Üzemidő

4 nap, 6 órás beszélgetési idő

Funkciók

Ébresztés, értesítések, lépésszámlálás, hívásfogadás. Sporttevékenységek: futás, sétálás

GPS

van

Kommunikáció  

Bluetooth 4.2

Súly

30 g, a headset önmagában 11,5 g

Ár

21 000 Ft

 

Mikor ajánlott a Huawei Talkband B3 Lite?

Ha egy egyszerű okoskarpántra vágysz mindenféle extra nélkül, ÉS a headsetre is szükséged van, nagyon jó vétel a B3 Lite.

Ha azonban intenzívebben sportolsz, jobban jársz egy pulzusmérős Huawei okosórával, például a Band 3 Pro-val, ami a következő modell a listában.

 

Innen megveheted

 

Huawei Band 3 Pro

Huawei-okosora-Band-3-Pro

A Huawei aktivitásmérők listájában az utolsó két eszköz gyakorlatilag egy testvérpárt alkot ami a funkciókat illeti, de külsőre igen lényeges eltéréseket találsz. Na meg persze árban is. Ez itt a Band 3 Pro, ami a Watch GT karpántos változata.

 

Funkciók

Az alapvető aktivitásmérő funkciók természetesen jelen vannak, mint például a lépésszámlálás, ébresztés, mozgás emlékeztető és az értesítések kijelzése szöveggel együtt.

 

Az alvásfigyelés külön említést igényel, ugyanis a gyártó a Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM)-al dolgozott együtt a funkción, amit a Harvard Medical School oktatókórháza is hitelesített.
A Huawei TruSleep fantázianevű technológia figyeli az alvás hosszát és minőségét, ide értve a könnyű és a REM alvást is, majd értékelést készít és javaslatokat tesz.

 

pulzusmérésnek és a beépített GPS-nek köszönhetően komolyabb aktivitásmérésre is alkalmas az eszköz.

8 féle mozgásformát tud megkülönböztetni, többet között futást, biciklizést és úszást is, hiszen 50 méterig vízálló a karperec. A távolságmérés is adott a beépített GPS segítségével.

 

Külső

Első ránézésre is elegánsnak tűnik a Band 3 Pro, amit háromféle színben szerezhetsz be. Ha női okosóra után kutatsz, a fehér különösen jó választás lehet, de eredendően unisexek a készülékek.

A kijelző 0,95”-os színes AMOLED, ami immáron érintőképernyőként is funkciónál.

 

Technikai tulajdonságok

Név

Huawei Band 3 Pro

Kijelző

AMOLED, 0,95”

Kompatibilitás

Android, iOS

Vízállóság

5 ATM (50 méterig)

Üzemidő

21 nap készenlét, aktív GPS-el 7 óra

Funkciók

Ébresztés, értesítések, lépésszámlálás, alvásfigyelés, pulzusmérés, sebességmérés, távolságmérés, kalóriaszámítás. Sporttevékenységek: futás, sétálás, úszás, kerékpározás, általános edzés, hegymászás, túrázás

GPS

van

Kommunikáció  

Bluetooth 4.2

Súly

25 g

Ár

25 000 Ft

 

Mikor ajánlott a Huawei Band 3 Pro?

Egy nagyon jó ár/érték arányú okoskarperecről beszélünk a Band 3 Pro esetében.

Ha már legalább hobbi szinten sportolsz és mozogsz, nagyon jó vétel lehet, de az alvásmonitorozása is átlagon felüli.

 

Innen megveheted

Kapcsolódó cikkek:

Huawei Watch GT teszt